Reiki

Avtor:Barbara Novak

svetovanje » Reiki

rei  univerzalna kozmična energija

ki  življenjska vitalna energija

 

KAJ JE REIKI?

 

Reiki je vseprežemajoča univerzalna življenjska energija, ki se pretaka skozi nas in skozi vsa živa bitja. Je vseprisotna. Uporablja se kot zdravilska tehnika in kot pot duhovnega razvoja.

 

OD KOD REIKI?

 

Prvič so reiki zasledili v Tibetu, od koder se je razširil po Vzhodni Aziji in na Japonsko. Vedenje o reikiju se je ohranjalo preko starih mističnih spisov. Dr. Mikao Usui je ob koncu 19. stoletja na Japonskem ponovno oživel tradicijo reikija. Preko njegovih učencev se je znanje razširilo vse do Evrope.

 

UPORABA REIKIJA

 

  • Z reikijem se samozdravimo in se duhovno razvijamo, obenem pa smo lahko v pomoč drugim.
  • Preko posvetitev (iniciacij) vzpostavimo stik z univerzalno kozmično zavestjo. Z njeno pomočjo širimo tudi svojo zavest. S širjenjem smo bolj usklajeni z univerzumom in s tem bolj zdravi, srečni, ustvarjalni, zadovoljni in predvsem polni ljubezni.
  • Reiki pomaga raztapljati naše mentalne in čustvene zastoje. Če je prišlo do bolezni, nam jo pomaga sprejeti in preobraziti
  • Daje nam moč in pogum, da spremenimo svoje navade in življenjske vzorce tako, da smo bližje svojemu srcu – samemu sebi.
  • Odpira nam oči do resnice o nas samih in o svetu, v katerem živimo.
  • Naša naloga v življenju je, da ugotovimo, kdo smo in kaj so naše najmočnejše kvalitete ter le-te potem brezpogojno in nesebično razdajamo in delimo tudi med ljudi in vsa druga bitja okrog nas. Reiki nam pri tem pomaga.

 

Vsak izmed nas ima možnost, da se nauči te metode samozdravljenja.

 

INDIVIDUALNI TRETMA

 

Individualni tretma traja 80 min in obsega pogovor ter izravnavo energijskega polja. Cena tretmaja je 50 €. Po želji se izvede več zaporednih tretmajev po 30 min. Cena je 25 € za tretma.

 

 

VPELJAVA V REIKI SKOZI POSVETITVE

 

Poteka v treh posameznih posvetitvah po tradicionalni metodi naravnega zdravljenja in duhovnega razvoja dr. Usuija. Trem posvetitvam sledi posvetitev v učitelja.

 

1. stopnja

Udeleženec se sezanani z zgodovino reikija in osnovnimi načeli. Nauči se osnovne tehnike polaganja rok za samozdravljenje in pomoč drugim. Posvetitev odpira energijski kanal, po katerem steče univerzalna energija ter se preko srca in rok prenaša naprej. Udeleženec se seznani z osnovnim vedenjem o energijskih centrih – čakrah.

 

2. stopnja

Na tej stopnji se udeleženec nauči uporabljati tri reiki simbole v različnih okoliščinah. Nauči se pošiljanja reikija na daljavo. Okrepi se čutenje, občutenje in intuicija. Raztapljati se začnejo miselni vzorci in čustvene napetosti, odpravljajo se razvade.

Udeleženec se seznani z energijskimi telesi in se nauči različnih načinov odvezav v odnosih.

 

3. stopnja

To je posvetitev v mojstrsko stopnjo. Udeleženec se nauči uporabe mojstrskega simbola, ki močno poveča delovanje reikija ter moč ostalih simbolov. Ta stopnja pospešuje predvsem duhovno rast posameznika, tako da bo kasneje lahko pomagal drugim, vodil tečaje in jih vpeljal v posvetitve. Udeleženec se nauči vedenja o hari in jederni zvezdi.

 

Mojster – učitelj

Udeleženec je posvečen v mojstra – učitelja. S to stopnjo udeleženec postane samostojen. Lahko prenaša znanje in izkušnje na druge in začne voditi svoje tečaje.