Masaža

Avtor:Barbara Novak

svetovanje » Masaža

MASAŽA CELEGA TELESA

Masaža je naravna metoda zdravljenja in ohranjanja zdravja ter lajšanja bolečin. Z njo vzpostavljamo ravnovesje v telesu in duši. V svetu, kjer vladata stres in tekmovanje, je masaža še kako potreben način sproščanja in vzpostavljanja ponovnega ravnovesja. S plemenito umetnostjo dotika se vračamo k govorici, ki je skupna vsem. Dotik nam daje občutek bližine sočloveka, sprejetosti, zaupanja in napolnjuje našo čustveno izpitost. Zakrčitev telesa pogosto izvira iz pomanjkanja čustvene odprtosti, kar vodi v čustveno izolacijo. Človek v izolaciji težko sprejema in daje, zato se počuti odrinjenega, nesprejetega in sčasoma začne zavračati tudi dotik. S pomočjo masaže lahko človeku na varen način ponovno vzpodbudimo zaupanje do ljudi, ga odpremo skozi dotik, pri tem pa se z njim čustveno ne zapletamo.
V zgodovini človeštva je masaža vedno našla svoje mesto v družbi. Že stari kitajski zapisi omenjajo masažo, v času stare Grčije in rimskega cesarstva je bila del vsakodnevnega življenja. Stare kulture Vzhoda so razvile veliko različnih tehnik. Masaže se med seboj razlikujejo po filozofiji, namenu in načinu izvajanja.

 

Z masažo: 
•    sproščamo otrdele in bolne mišice, 
•    osvobaja nas vplivov stresa, glavobolov in nespečnosti, 
•    čisti površinski sloj kože, 
•    vpliva na delovanje notranjih organov (širjenje krvnih žil, boljša presnova …), 
•    spodbuja naše potenciale,  
•    ugodno vpliva na regenerativno sposobnost organizma in na sposobnost  samozdravljenja.

Je umetnost uporabe dotika, s katero se vzpostavi ravnovesje na vseh ravneh. S pritiski, udarjanjem in gnetenjem nas sprošča, poživlja, krepi telo ter tako vpliva na kožo, mišice okostje in krvni obtok. Povzroča lahko tudi globoke čustvene in duševne spremembe. Če je katera od energijskih poti (meridianov) zaprta ali deluje neharmonično, se to najprej pokaže v zmanjšanem ali povečanem pretoku energije v tem predelu energijskega toka. S stimuliranjem akupresurnih točk se ponovno vzpostavi ravnotežje.


KAJ JE POSEBNOST NAŠEGA PRISTOPA

V zavodu Asia Tuma izvajamo celostno masažo, kar zaobjema procese na vseh inteligencah, ki so znotraj nas. Poleg masaže, terapevtka izravna vaše energijsko polje in če želite, vam lahko svetuje, kako si sami pomagate pri določenih nepravilnostih delovanja telesa. Za informacije se obrnite na asia.tuma@gmail.com

 

MASAŽA Z AROMATERAPIJO

Masaža je osnovna metoda aromaterapije. Med masažo najprej zaznamo dišave, kmalu pa občutimo še druge ugodne učinke. Eterična olja prodirajo v kožo učinkoviteje kot rastlinska olja in vstopajo v krvni obtok po 20–70 minutah. Njihovi ugodni učinki na telo in čustva pa trajajo še dolgo po tem.

Ugodni učinki masaže z eteričnimi olji:
-         Odvisno od izbranih olj in od posameznika lahko dišave učinkujejo na telo in duha bodisi sprostitveno ali poživljajoče. Čut vonja je naš najhitrejši občutek. Tesno je povezan s spomini in čustveno odzivnostjo. Že zaradi dišav samih ima lahko masaža precejšen učinek.
-         Eterična olja lahko v kombinaciji z masažo pomagajo pri zdravljenju stresa in napetosti, saj učinkujejo na razpoloženje, živčne končiče in mišice. 
-         Mnoga olja delujejo protibakterijsko in lajšajo ali zdravijo določena notranja stanja, pa tudi kožne bolezni.
-         Kombinacija masaže in eteričnih olj izboljšuje krvni obtok.
-         Masaža z olji izboljšuje tudi celično rast kože in pospešuje odstranjevanje starih kožnih celic, zato je videz povrhnjice svilnat.
-         Olje in masaža pospešujeta izločanje nečistoč skozi limfni sistem telesa, s čimer se čisti in prehranjuje tudi kri.

 

TEČAJ MASAŽE

Organiziramo 20-urne tečaje, na katerih se naučite osnov masaže, osnov aromaterapije in  kako razvijati svojo intuicijo. Cena tečaja je 240 €. Tečaj vodi Barbara Novak. 
Informacije: asia.tuma@gmail.com, 040/210-512