Biosinergija

svetovanje » Biosinergija

je holističen – celosten pristop k zdravljenju in raziskovanju sebe in drugih. Združuje kinezologijo, bioenergijo, psihologijo, akupresuro, osteopatijo in zdravljenje z esencami. 

Kot bitja smo večplastni, vse naše plasti pa tvorijo celoto, zato ima vsak naš delček tudi vse informacije, ki jih potrebujemo, da se naučimo biti to, kar v resnici smo v naši duši. V njej je shranjeno celotno vedenje o nas samih, vsi spomini prejšnjih življenj, njihovih izkušenj, v njej je shranjen naš namen tega življenja in vsi vzroki za duhovne, miselne, psihične in telesne motnje, ki jih imamo. Naša pojava (pojavnost) je le odsev duše.
Tudi v fizičnem telesu so spravljene vse te informacije, zato ga lahko uporabimo kot komunikatorja in preko njega pridemo do informacij, ki nam bodo pomagale opustiti tisto, kar mi nismo, oziroma izkazati tisto, kar mi smo.
Preko napetosti mišic ustvarimo pogovorno polje med zdravljenjcem in terapevtom, ki sta v času terapije v biosinergetski celoti. Vibracija terapevta resonira z vibracijo zdravljenca. Zaradi psihičnih napetosti, prihaja do prekomernih napetosti tudi v mišicah in na podlagi tega poznamo tri stanja: premajhno napetost mišic, prekomerno napetost mišic in homeostazo ali ravnotežje. Premalo ali preveč energije nam preprečuje, da bi bili v stiku s samim seboj.


Pri biosinergiji uporabljamo napetost v mišicah prstov. Mišice pa so povezane z meridiani. Poznamo 14 meridianov in vsak od njih je povezan z eno od 14 vrlin. Stanje meridiana kaže na to, kako to vrlino v življenju tudi uporabljamo. Zopet iščemo ravnovesje. Ne sme biti ne preveč ne premalo izražene določene vrline, takrat je naše življenje harmonično in v skladu z namenom. Vsak od nas pa ima tudi eno vrlino, katera mu je najbližja, katero najlažje izžareva navzven in se obenem od nje tudi največ nauči. Se pravi, da je ta vrlina ves njegov sijaj in obenem tudi njegova šibkost.


Pri terapiji najprej preverimo MAKRO profil – osnovno os (vertikalno), na kateri se izraža naš namen, naše naloge. Pri tem delu ugotavljamo blokade, zastoje in vzroke za njih na tej osi. Horizontalna os nam daje smer gibanja naših potencialov. Moč in hitrost gibanja sta odvisni od izkazanih (ozaveščenih) potencialov.

Drugi del je MIKRO profil, pri katerem obdelujemo različne simptome (bolečine, stanja, strahove, bolezni, odnose). Najprej poiščemo "oboleli meridian" in nato še njegov podporni meridian. Preko tenzije mišic prstov ugotovimo ali gre za prekomerno ali premajhno napetost. Določimo čas nastanka motnje in vrsto motnje, ki je lahko strukturna, kemična, čustvena, genetska, duhovna, motnja ritma, prostor, čas, polarnost, elektromagnetno polje, karmično, relacija s terapevtom, geopatično sevanje, dimenzionalna.


Pomagamo si tudi s pozitivnimi afirmacijami, ki razgrajujejo miselne vzorce, ki pogosto nastajajo v določenih kombinacijah meridianov. Ko zdravljenec ozavesti blokado, poiščemo še njemu najbližji način zdravljenja. Največkrat izbiramo med cvetličnimi esencami (Iamki, Bach, Desert flower, Asia, Aura Soma), afirmacijami, masažo akupresurnih točk, polaganjem rok za izravnavo elektromagnetnega polja ali cranio – sakralno terapijo (osteopata dr. Johna Upledgerja).
Koliko časa in v kakšni količini odmerimo terapijo, nam pove telo. Pove nam tudi, kdaj je v ravnovesju in kdaj lahko zaključimo s terapijo.

 

Stran: