Barbara Novak

Avtor:Barbara Novak

O nas » Barbara Novak

Rodila sem se l. 1963, 27. julija v Ljubljani. Svoj otroški in mladinski prostor sem si delila s sestro Ksenijo, bratom Gregorjem in staršema Bojanom in Marjeto. Tako osnovno šolo kot tudi gimnazijo sem obiskovala v Ljubljani. V tistih letih nisem bila pretirano željna znanja, šola se mi je zdela dolgočasna in v meni ni zbujala večjih interesov. Veliko večji poudarek so v mojem življenju takrat predstavljali odnosi med mano in okolico. Vedno sem želela rešiti vse nesporazume in napetosti med ljudmi. Ko mi to ni uspelo, me je vedno »bolelo«. Od nekdaj sem si namreč želela, da vsi živijo v harmoniji in veselju.

 

Ker sem si že med srednjo šolo zelo želela družine, sem si jo tudi kmalu ustvarila. Takrat je bil to moj življenjski cilj. Biti najboljša mati in sopotnica svojemu izbrancu. Zemeljska vrata sem pomagala odpreti dvema dušama, ki sta se odločili biti moja otroka. Žiga in Sara sta moja velika učitelja.

 

Ko sem izpolnila veliko željo po družini in domu, so se začela pojavljati nagnjenja k nabiranju znanja in študiju. Na začetku sem imela obilico težav, ker sem bila prepričana, da nisem najboljši aspirant, kasneje pa sem v sebi našla veliko vztrajnosti in življenjskega zagona. Izkazalo se je, da se v meni skriva mnogo neizkoriščenega potenciala. Tako sem nekaj let posvetila sama sebi – raziskovanju teh svojih potencialov. Vsako obdobje je imelo svojega učitelja in vodnika. Tehnike spoznavanja so se v času spreminjale: od indijske joge do qi gonga in shen qija (Aiping Wang), bioenergijskega in radiostezijskega tečaja (Društvo radiostezistov in bioenergetikov SLO), Žarkov ljubezni (Alenka in Matjaž Rupert), reikija (mojstrstvo, A. Rupert, Jože Ulčar), aspektike in biosinergije po metodi Minnie Hein iz Peruja. Vedno pa so me spremljali tudi kristali. Nabrala se je obilica izkušenj in zaznav, ki sem jih želela podeliti tudi z drugimi.

 

Obenem pa me je mikal tudi poslovni svet. Sedemnajst let sem bila zaposlena v družinskem podjetju, ki se je ukvarjalo s proizvodno in prodajo avtomobilskih delov. Vodila sem računovodstvo in pomagala pri vodenju. Imela sem priložnost dodobra spoznati prednosti in neugodnosti podjetništva.

Iz tega se je izoblikovala vizija povezave med temi svetovi, najprej v domačem okolju, kasneje tudi navzven.

 

Vse to me je vzpodbujalo, da sem se vseskozi izobraževala tudi na področju računovodstva, marketinga in prodaje ter na področju vodenja.

Zaključila sem nekaj tečajev retorike in komunikacije (Podjetniški center Ljubljana, Glotta Nova), večerno poslovno šolo (Gea College) in specialistično usposabljanje za vodenje v malih podjetjih (Gea College).

 

V zadnjih petnajstih letih posvečam veliko časa tudi ljudem, ki si želijo posredovanja zdravilne energije, pogovora o sebi ali spoznavanja novih vidikov življenja. Terapije vsebujejo različne tehnike celjenja energijskih teles (biosinergija, kristaloterapija, reiki, aspektika, dihalne vaje, vodene meditacije, pogovor in svetovanje, kako spremeniti pogled na življenje in s tem postati bolj skladni sami s seboj). Moja naloga je ljudi vzpodbuditi k spremembi, k transformaciji in jim stati ob strani, dokler sami te spremembe ne vključijo v svoje vsakdanje življenje.

 

Tako sem se odločila vse to združiti v organizaciji, ki bo ljudem ponudila možnosti razvoja in osebnostne rasti. Leta 2000 sem ustanovila Zavod za pospeševanje osebnostne rasti in duhovnega razvoja ASIA TUMA, ki ima sedež na ul. Jakčeva 2 v Ljubljani. V okviru zavoda nudimo vse zgoraj naštete oblike celjenja, individualnega ali skupinskega, organiziramo tečaje reikija prve, druge in tretje stopnje, uglasitve v mojstra in učitelja reiki tehnike po Usuijevem sistemu, tečaje biosinergije po metodi Minnie Hein iz Peruja, pogled v nastale težave skozi astrologijo in tarot, vodim pa tudi skupinske meditacije.

 

Poleg dela v zavodu sem v letih 2004 do 2008 v podjetju Domina Activa d.o.o., izvajala aktivnosti prodajnega referenta, deloma v pisarni, deloma na terenu. Podjetje se ukvarja s prodajo dekorativne kozmetike. V letih 2008-2011 sem občasno svetovala in pomagala pri prodaji naravne kozmetike v trgovini Organique v Ljubljani. V letih 2010- 2016 sodelujem s Federacijo, zavod Ljubljana kot pomočnica pri produkciji in svetovalka  za prepoznavanje človeških potencialov  v določenih predstavah. V letu 2011 sem se vpisala v prvi semester študija psihološke astrologije na Astrološkem inštitutu Matjaža Regovca-IPAL v Ljubljani, v letih 2012-2016 sem občasno svetovala in pomagala pri prodaji duši in telesu prijazne hrane, superhrane in naravne kozmetike v podjetju Alaja Mit d.o.o. v Ljubljani. Še vedno aktivno sodelujem pri projektu M, http://m.federacija.net/izhodisca